Reparatie/banden/service

Zijn Autobanden belangrijk ??   JA

Vervang deze om de 5 jaar.

Iedere autoband wordt naarmate de jaren verstrijken minder . Niet alleen door veroudering en slijtage maar ook omdat je wel eens een stoeprandje met je banden raakt en de banden beschadigd kunnen raken. Banden worden verder ieder jaar wat minder flexibel en de remweg van de banden neemt toe.  Je autobanden laten vervangen is dan zeker geen overbodige luxe.én met de juiste spanning zorgen ook voor een besparing aan brandstof en veiligheid voor de bestuurder en eventueel de inzittenden van de auto.  

tip De juiste bandenspanning staat vaak aangegeven in het onderhoudsboekje van de auto

Wettelijke profieldiepte autobanden moeten hebben .

Volgens de Nederlandse wet moet een autoband een profiel hebben van minimaal 1,6 millimeter.  Als een autoband onvoldoende profiel heeft, komt deze niet door de keuring heen. daarbij kan een profiel van 1,6 mm je veiligheid niet garandeert, zeker niet. Bij een minimale bandenspanning kan je bijvoorbeeld last hebben van aquaplanning waardoor je het contact met het wegdek verliest, je in een slip terecht kunt komen en dus de controle over de auto kwijt kunt raken.  Met alle mogelijke gevolgen, Dus op goede autobanden.  Bespaar je niet …..

De juiste bandenspanning staat vaak aangegeven in het onderhoudsboekje van de auto.

Bent u onzeker over uw banden breng gerust een bezoekje aan ons dan kijken wij met u mee .

Vakantie tip

Neem een spuitbus mee waarmee je een band onderweg kunt repareren. Als het vervangen van een wiel geen optie is dan kun je ook met een speciale spuitbus de band in veel gevallen repareren. In de spuitbus zit een lijm welke uitzet. Deze dicht het gat en pompt de band op. Op deze manier kun je naar een garage toe rijden om de band te laten vervangen of repareren. Handig in een onhandige situatie. Zo’n spuitbus is te koop voor minder dan 15,- euro. Sommige auto’s hebben soms niet eens een reservewiel. In dit geval is het zeker handig om een spuitbusje mee te nemen.